Vizyonumuz (Öngörümüz) - misyonumuz (Görevimiz)

Misyonumuz(Görevimiz)

- 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap veren,

- Farkındalıkları yüksek,

- Araştırma, inceleme, sorgulama,

- Problem görme ve problem çözme yetenekleri gelişmiş,

- Değişimi algılayan,

- Değişimin temposunu yakalayan,

- Bilgiye erişim yollarında usta,

- Bilgiyi etkili ve verimli kullanabilen,

- Ulusal ve evrensel değerlere saygılı,

- Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz(Amaçlarımız-Öngörümüz-ideal geleceğimiz)

- Okul; hayata hazırlama yerinden çok, hayatın ta kendisi olarak görülür.

- Okulmuzda öğrenme, temel ihtiyaç olarak görülür.

- Demokratik iklimli okul, demokratik iklimli sınıf ilkemizdir.

- Sevgi ile öğrenme arasında bir bağ olduğuna inanıyoruz.

- Beynin özgür ortamda gelişeceğine inanıyoruz.

- Uygun zaman ve ortamda her öğrenci öğrenir düşüncesindeyiz.

- Her öğrencinin kendine özgü bir öğrenme tipi olduğuna inanıyor; çalışmalarımızda bu hususu önemle dikkate alıyoruz.

- Her bireyin içinde özgün ve gizil bir gücün varlığına inanıyoruz.

- Bilgi çağının farkında olu, bilgiye erişimin yanında etkin kullanılabilmesinin önemine inanıyoruz.

- Gelişimi (bedensel, ruhsal, sosyal, ahlaksal, bilişsel) bir bütün olarak ele almanın önemini biliyoruz.

- Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini olmazsa olmaz kabul ediyor, çok yönlü ve bütünsel gelişim ilke felsefeleri çerçevesinde bireye hizmet üretiyoruz.

- Eğitim ve öğretim etkinliklerimizin temelinde çağdaş gelişim kuramlarını özümseme, pratiğe dökme genel ilkemizdir.

- Etkinliklerimizi; öğrencinin tüm gelişim alanlarında analizlerini yaparak, öğrenme-öğretme ortamlarında, hazır bulunuşluğuna ve öğrenme stiline  uygun gerçekleştiririz.

- "Değişimci bireyler yetiştirmek için değişimci ve yenilikçi modeller olmalıyız." düşüncesinden hareketle hizmet içinde, hizmet yerinde kendimizi yenilemenin yararına inanırız.

- Öğrencinin pasif alıcılar değil; etkin bilgi üreticileri olmalarının yararına inanırız.

- "Öğrenme sadece okul merkezli değildir." fikrinden hareketle "öğrenmeyi öğrenme" ve "yaşam boyu öğrenme" temel ilkemizdir.

- Öğrenen merkezli bir eğitim genel ilkemizdir.

- Mesleğimizin alan ve yeterlilikleri konusunda, yönetici ve öğretmenler olarak sürekli yeileşmenin yararına inanırız.

- Okulumuzda her öğrenci, her çalışan saygıdeğerdir, biriciktir, eşsizdir.

- Öğrencilerimize bilgi veren değil, bilgiye ulaşma, bilgiyi beceriye; beceriyi yeteneğe dönüştürme yolunda yol arkadaşlığı için varız.

- Gelişimin kritik evrelerinin önemini bilir; öğrencilerimize uygun zamanda uygun eğitim-öğretim ortamları sağlayarak kritik evreleri aşmasına rehberlik ederiz.

- Bireyin gelişiminde aile eğitimine inanır, çalışmalarımızın ve etkinliklerimizin olmazsa olmazı kabul ederiz.

- Sınıf yönetimi ve okul yönetimi anlayışımız; demokratik, paylaşımcı ve gelişimci yönetim felsefesidir.

- Sevgi, güven, yüksek moral ve eşgüdüm yol haritamızdır.