Üyelerin Gönderdikleri

Neden az okuyorsunuz?

Bu sorunun cevabını gençlere sorunca şu yanıtları alıyorum.

“Vaktim yok.Ödevlerimi yapıyorum.

Çok sıkıcı.

Kiatplar çok pahalı

İnternete gidiyorum.

Dikkatimi toplayamıyorum.

Müzik dinliyorum.”

Deli dolu olan,kanları kıpır kıpır eden gençlerimize oturup  da sesizce kitap okumak iç açıcı gelmiyor.Son sesini açarak müzik dinlemek,her akşam aynı saatte televizyondaki diziye kilitlenmek, internet oyunlarında vakit öldürmek daha cazip geliyor,onlara.

Ne yapılmalı?

Gençlerimizin okuması için okullarda öğretmenler  üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getiriyor.Her gün birinci dersin ilk on dakikası kitap okumaya ayrılıyor.Türkçe derslerinin bir saatinde okuma-anlatma çalışması yapılıyor.Tüm öğretmenler ellerindeki okuduğu kitaplarıyla öğrencilere örnek teşkil ediyor.

Peki, siz ne yapıyorsunuz ?Sayın veliler!

Bana soracak olursanız: çocuğunuza örnek  olun.Bırakın dizi takip etmeyi.Televizyona bağlanıp onun kölesi olmayı.Kölelik zincirlerinizi kırın sohbet edin çocuklarınızla.Sonra ailece okumaya başlayın.Babalar gazete okusun,anneler dua kitabını okusun,çocuklar romanları ellerine alsın.Çocuk anlasın ki bu bir ödev değil,ailesiyle bir paylaşım,bir  gereksinim,kişiliğini geliştiren bir etken.

Unutmayınız ki “Üzüm üzüme baka baka kararır.”